Spuitgieten

Wij zijn onder andere gespecialiseerd in spuitgieten, een methode waarmee metaal onder hoge druk in een matrijs wordt gespoten om zo het product te vormen.

Het proces

Dit volledig geautomatiseerde proces begint bij de matrijs. De matrijs van gereedschapstaal kan gietstukken produceren van materialen met een lager smeltpunt dan staal, bijvoorbeeld aluminium legeringen of Zamak. Tijdens het productieproces worden de matrijshelften samengeperst door de spuitgietmachine. Een ander deel van de machine perst vervolgens onder hoge druk het vloeibare metaal in de matrijs. Na het vullen van de matrijs wordt deze weer afgekoeld, waardoor het metaal weer een vaste vorm krijgt en het product uit de machine kan worden genomen.

Wij onderscheiden ons onder andere door het maken van gietstukken die worden voorzien van poedercoating met zeer hoge visuele eisen. Dit is een proces die maar weinig leveranciers kunnen beheersen met de kwaliteit die de automotive industrie van ons vraagt. Wij produceren deze delen dan ook onder andere voor het interieur van diverse trucks.

Een aantal voorbeelden